Tjäna pengar på din musik

 

Drömmer du om att kunna få en inkomst på din musik? Det finns flera sätt som du kan använda för att tjäna pengar som musiker.

Musik

Det är många som drömmer om att leva som musiker på heltid, men det är få som lyckas. Det kräver både talang, men också ett visst mått tur och rätt kontakter. Om du eller bandet råkar slå igenom med precis rätt låt i rätt tid, så kan det göra stor skillnad. Men det finns också många musiker som långsamt bygger upp en musikkarriär med hårt arbete – och den möjligheten finns för än fler, än möjligheten att bli en stor musikstjärna.

Youtube

Ett bra ställe att börja bygga en musikkarriär är på Youtube. Det fina med Youtube är att det är en plattform för alla, oavsett om du bor i Trelleborg eller New York. Helt jämställt. Det finns olika sätt som du kan använda för att tjäna pengar på Youtube, men det bästa sättet är att kombinera dem. Det är flera musiker som har en kanal där de dels spelar arrangemang av kända låtar, skapar populära covers, och får många visningar på det sättet. Sedan kombinerar de sina covers med tutorials, alltså undervisningsfilmer där de lär tittaren hur man spelar en särskild låt, ett instrument eller musikstil. Efter ett tag kan filmerna ge många visningar, och alltså generera inkomst genom reklamintäkter.

Musiklärare

Det säkraste sättet att få jobba med musik är genom att utbilda sig till musiklärare. Då är du så gott som garanterad jobb. Men du kan också ge privatlektioner i ditt musikinstrument, både vanliga lektioner, men också online.