Utmana dig själv: börja spela ett musikinstrument

 

Det är många som drömmer om att spela ett musikinstrument, men de gör ingenting för att uppfylla drömmen. Att spelet ett musikinstrument ger både glädje för dig själv, och för andra, och det kommer också att ge dig ett rikare liv.

Utmanar dig

Om du vill leva ett spännande liv, få göra nya saker och utveckla dig, så är det viktigt att du vågar utmana dig själv. Det är många människor som säger “Tänk om jag spelade gitarr” eller “Jag lärde mig inget instrument när jag var liten”, och så låter de dessa tankar styra deras liv. Om du inte lärde dig att spela ett instrument som liten, kan du göra det som vuxen. Om du skulle vilja spela ett instrument får du helt enkelt ta tag i det.

Hitta instrumentet

Det bästa instrumentet att börja spela är det instrument som du drömmer om, men som också är realistiskt. Om du drömmer om att spela saxofon, men bara har tillgång till en klarinett, så kan det faktiskt vara klokt att testa klarinetten, om du inte har råd att köpa en saxofon. Att spel ett musikinstrument är både kunskap, men också en slags frihet, och den friheten är också viktig när du söker efter ditt dröminstrument. Men många gånger är det lättast att börja spelade det instrument som du verkligen drömmer om. Om din dröm är att spela saxofon, men om du har inte råd att betala 5000-7000 för en någorlunda bra saxofon, så behöver du göra en ekonomisk plan så att du får råd med ditt instrument. Det är människor som vågar konkretisera sina drömmar och planera för dem, så får uppleva mer och göra intressanta saker i sina liv.

Lära dig att spela

Det bästa sättet att lära sig ett musikinstrument är genom att ta musiklektioner. Om du bor i en större stad som Malmö, Stockholm eller Umeå så hittar du ganska lätt musiklärare, oavsett vilket instrument som du vill spela. Det kan också finnas musikstudenter på musikhögskolor som Musikhögskolan i Örebro, som ger privatlektioner för att få en extra inkomst. Ett annat sätt är att lära sig på internet. Du hittar tutorials för nästan alla musikinstrument på YouTube. Helt gratis. Du kan också gå med i musikskolor online. Idag kan du bo vart som helst i Sverige och ändå lära dig vilket musikinstrument du än vill.