De vackraste begravningslåtarna genom tiderna

Musiken är ett viktigt inslag på en begravning. Det finns inga rätt eller fel när man väljer musik till en begravning. Finns det önskemål från den avlidne är det förstås vackert att hedra de önskemålen men det finns inga krav. Det viktigaste är att det blir en fin stund för alla som är där och att man tillsammans får hedra den avlidne och tänka på de vackra minnen man för evigt kommer att bära inom sig även när tiden har tagit slut.

Svenska låtar till begravning

Det finns många populära låtar på svenska som är vackra till en begravning. Har du svårt att välja själv kan det vara skönt att välja från en lista eller bara läsa för att få inspiration till andra musikstycken att välja. Begravningsbyrån du valt kan även de hjälpa till om valet känns för svårt. Besök https://lovabegravning.se/ för hjälp med begravningsmusik och allt annat som rör en begravning och planeringen runt omkring. Att ta stöd av en begravningsbyrå kan kännas väldigt lättande i dessa tunga tider.

Svenska låtar för begravning:

Ulf Lunden – Öppna Landskap

Benny Andersson – Tröstevisa

Py Bäckman – Gabriellas sång

Ted Gärdestad – Himlen är oskyldigt blå

Kent – Utan dina andetag

Marie Fredriksson – Tro

Begravningsmusik på engelska

Det finns såklart många fina sånger och låtar på andra språk också. Engelska låtar väljs oftare till begravningar för yngre personer eller där yngre personer anordnar dem. Har den berörda en favoritartist är valet ofta enkelt och det är vackert att hylla personen en sista gång genom att framföra något som de verkligen älskade. Låt https://lovabegravning.se/ sköta den stora planeringen runt om begravningen och lägg din egen energi på de viktiga val och beslut du nu står framför. Här nedanför listar vi engelska låtar för en vacker begravning.

Eric Clapton – Tears in Heaven

Eva Cassidy – Over the Rainbow

Frank Sinatra – My way

Leonard Cohen – Hallelujah

John Lennon – Imagine

Psalmer till begravning

Om begravningen sker i en kyrka är det vanligt att välja en eller flera psalmer att spela upp eller sjunga tillsammans. Begravningsbyrån https://lovabegravning.se/ hjälper dig gärna med planeringen och valen runt omkring. En lista på några av de populäraste psalmerna att spela på en begravning finner du här nedan.

Psalm 190 – Bred dina vingar

Psalm 199 – Den blomstertid nu kommer

Psalm 235 – Som en härlig gudomskälla (Pärleporten)

Psalm 248 – Tryggare kan ingen vara

Psalm 249 – Blott en dag, ett ögonblick i sänder

Dessa psalmer är väldigt uppskattade framförallt bland äldre. Det kan också finnas en tröst och trygghet i att tillsammans få sjunga något för att hedra den avlidne.

Vem ska spela?

Begravningsbyrån kan hjälpa dig med att hitta en lämplig person som ska spela eller sjunga. Hos  finns tips och hjälp att få på förslag för vem som ska sjunga. Det går såklart lika bra att anlita någon själv eller att en anhörig eller vän till familjen framför låtarna.