Cool makeup för musikfestivalen

Vad är det roligaste med en musikfestival? Styling! Att matcha kläder och smink för den rätta looken med hög coolfaktor är nästan lika roligt som musiken! Vilken typ är du? Gillar du metal-tunga svarta färger eller lite mera rock n roll trashiga jeans? Matcha makeupen med din personliga stil.

Blomma ut i musikalisk makeup

Kombinationen av musik och en matchande makeup är nästan magisk, och det är en av de roligaste stunderna inför musikeventet. Nu är det också lätt att hitta hudvänligt smink online och att få det hemskickat lika snabbt som du knäpper med fingrarna. En shop som har allt är parfym.se. Där finns ett brett sortiment och produkter av fin kvalitet – och det bästa av allt är att du kan hitta allt från lite okända varumärken till de mest kända och glammiga. Om du söker en bra foundation att lägga under sminket för en jämnare hy finns Lóreals True Match som alltid fungerar och du har flera olika mascaror att välja mellan.

Att välja mascara

Hur man väljer mascara är en smaksak, men det kan också vara så att vissa varumärken irriterar runt ögonen. Människor är olika, en mascara som är perfekt för dig kanske inte alls fungerar för din kompis. Det lindrar att lägga en ögonlocksprimer innan man lägger på mascara och ögonskugga eller eyeliner. Primern bildar ett tunt puderlager mellan huden och ögonskuggan samt den hindrar även mascara från att irritera känsliga ställen. En mineralprimer kan vara bra, men prova dig fram. Primern skyddar och gör att ögonskuggan ligger jämnt och fint.

Mascara är en varumärkesfråga på den individuella nivån och det finns många bra märken. När du väljer färg, tänk på vilken sorts musikevenemang du ska gå på. Håll dig till svart för att skapa kontraster om du ska gå på rock- eller metalkonsert, och mildare brunt om du exempelvis ska lyssna på sommarmusik.

Experimentera med makeup

Tillhör du de som gillar skarpa färger? Det är riktigt snyggt att blanda. Om du exempelvis har blå ögon kan du lägga en effektfull klarblå ögonskugga på ögonlocket och runt ögat och kombinera med en knallröd underlagsfärg – det blir mycket vackert och passar i en somrig miljö. Är det rockkonsert på kvällen kan du lägga i en mörkare ton i färgen närmast ögat och addera ett kraftfullt mörkrött läppstift. Ibland kan det riktigt mörka röda som går över i svart vara supersnyggt. Inför en ljus sommardag och en förställning där solen tittar fram behöver du förstås lättare, luftigare och ljusare färger för att se fräsch ut. Vad fungerar med bruna ögon? Har du provat mörkgrön eller skimrande mossgrön ögonskugga? Den färgen har förmågan att få bruna ögon att glittra. Se dig själv som en palett! Experimenten kan leda till något mycket fint.

Förträff med makeup

Gå in på parfym.se och samla inspiration till förträffen före musikeventet. Tänk på kläder och accessoarer och vilken look som du vill ha. Det går snabbt att få beställningen hemsänd från sajten. Samlas på förträffen och ta fram varsin spegel – det är nu det roliga börjar. Det du vill utstråla kan du förstärka i din makeup, detta är som sagt mycket personligt – så håll inte tillbaka! Tänk på att det är viktigt att rengöra ansiktet innan och att återfukta huden med en bra dagkräm som torkar in. Lägg en primer över hela hudytan innan du inleder sminkningen.