Gatumusiker

Har du testat på att vara gatumusiker? Det kan vara en väg att pröva om du vill försöka dig på en musikkarriär eller bara testa på något annorlunda.

Gatumusiker

Det tillhör sommaren att gå i en stad och höra musik på avstånd och sedan komma fram till en solist eller ett band som spelar kända covers. Det finns också ett och annat band som startat sin karriär på gatan. Att spela på gatan och underhålla de förbipasserande kan vara ett första steg att bygga upp en publik.

Framträdandet

De flesta som uppträder som gatumusiker spelar i större städer som Umeå, Göteborg eller Stockholm, men du kan också testa att göra det på en mindre plats, särskilt om det ska vara ett särskilt event som en marknad eller en festival. Tänk dock på att alltid kolla upp vilka regler som gäller där just du ska spela. Det smartaste är att spela kända covers, det är de sånger som folk gillar att lyssna på. Det är svårt att få folk att stanna till om du bara spelar dina egna låtar, däremot kan du lägga in ett par av dina låtar i programmet. Ett tips kan också vara att ha en önskelista med låtar som lyssnarna kan få välja från.